A sajt és az egészség > Sajt - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: A sajt és az egészség > 9 weboldal. Kategória leírása: Egészség, táplálkozás: A sajt és az egészség.
Szponzorált linkek
Tápérték
http://www.ovartej.hu/index.php?menu=2&almenu=3

Zsíros, félzsíros, zsírszegény, sovány sajtok, ricotta, mozzarella tápértékei.

Tápérték
A sajt élettani hatásai
http://www.ovartej.hu/index.php?menu=2&almenu=1

A csontritkulás világszerte népbetegség, Magyarországon minden tizedik ember ebben a betegségben szenved, még ha nem is tud róla. Különösen nagy a veszély a változó korban lévő nők esetében - ezért jó ha tudják, hogy a tej és tejtermékek fogyasztásával megelőzhető a csontritkulás. Az étrend meghatározó szerepet játszik a fogszuvasodás kockázatában (a kiváltásában) és a megelőzésében is. A tejtermékek közül a sajtról bizonyosodott be, hogy a benne lévő összetevők (savófehérje, zsírféleségek, kalcium, foszfor) védőhatásúak a fogszuvasodással szemben...

A sajt élettani hatásai
B12-vitamin-forrás
http://vitamin.dynanix.com/vitaminok-nyomelemek/sajt.php

Előnyei: jó fehérje- és értékes kalciumforrás, vegetáriánusok számára fontos B12-vitamin-forrás, véd a fogszuvasodás ellen. Hátrányai: egyes sajtokban sok a telített zsírsav és az energia, arra hajlamosaknál migrént vagy más allergiás reakciót válthat ki.

B12-vitamin-forrás
Tápanyagok, élelmiszerek, sajt
http://www.vitaminbank.hu/tapanyagok/elelmiszerek/sajt.php

Szerte a világon sok millióan imádjuk a sajtot. A sajtrajongók nagy lelkesedéssel vásárolnak időről-időre igazi ínyencfalatnak számító sajtkülönlegességeket. Ma már egy vendéglő étlapjáról sem hiányozhatnak a különféle sajttal töltött és sajtmártásos ételek... De vajon ismerjük-e a sajtot valójában? A sajt az egyik legfontosabb élelmiszerünk, amely nagy mennyiségben tartalmazza az élethez oly nélkülözhetetlen anyagokat: fehérjéket, zsírokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket és vitaminokat.

Tápanyagok, élelmiszerek, sajt
Sovány és félzsíros sajtok zsírtartalma
http://www.pointernet.pds.hu/tini/diet/taplalkozas/2006121917294153400000061 ...

A sajtok élelmezési szempontból vitathatatlanul fontosak nagy biológiai értékű fehérjetartalmuk miatt, s nagymértékben hozzájárulnak a szervezet esszenciálisaminosav-ellátásához.

Sovány és félzsíros sajtok zsírtartalma
Sajtot is sajttal
http://www.hoxa.hu/?p1=cikk&p2=838

Hogyan fogyhat könnyedén, éhségérzet nélkül? Ropogós téli zöldségekkel és finom sajtokkal. Mindent tartalmaznak, amire szükségünk van, ráadásul jóízűek. A sajt fontos kalcium- és fehérjeforrás. A zsírszegény sajt több fehérjét tartalmaz, mind a zsírdús. Ezért ideális fogyókúrázók számára. Ha a sajtokat zöldségekkel kombináljuk, kioldódik belőlük az A-, a D-, az E- és a K-vitamin. Az A-vitamin feszesíti a bőrt, erősíti a szemet, a D és a K pedig a csontokat. Az E-vitamin lassítja a zsír felszívódását.

Sajtot is sajttal
A sajt szerepe az egészséges táplálkozásban
http://www.pannontej.hu/hu/sajt-es-egeszseg.php

A sajt táplálkozás-élettani értékét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy tejből készül, amiről pedig tudjuk, hogy rendkívül hasznos és tápláló eledelünk. A sajt koncentrált formában különböző mértékben tartalmazza a tej értékes összetevőit. A sajt fontos a csontok számára. Sajtfogyasztás és a szív-érrendszeri betegségek megelőzése...

A sajt szerepe az egészséges táplálkozásban
Tápanyag tartalom
http://www.ovartej.hu/index.php?menu=2&almenu=2

A tej több száz különböző anyagot tartalmaz, melyek között az ember számára létfontosságú alkotórészek gyakorlatilag mind megtalálhatók, és ezek csaknem mind átkerülnek a sajtba is. A sajt nagy mennyiségben tartalmaz fehérjéket, zsírokat, ásványi anyagokat, vitaminokat és nyomelemeket. Fehérjéit és zsírjait a szervezet könnyen és gyorsan képes feldolgozni, a sajtban található egyes fontos ásványi sók nagyobb mennyiségben vannak jelen, mint bármely más, naponta fogyasztott élelmiszerben.

Tápanyag tartalom
A sajt helye a táplálkozásban
http://www.ovartej.hu/index.php?menu=2&almenu=4

A sajtnak jellegzetes íze és aromája van, amelynek étvágygerjesztő hatása elősegíti az emésztőnedvek kiválasztását és ezáltal az elfogyasztott táplálék megemésztését. A táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek nagy jelentőséget tulajdonítanak a sajtnak a felnőttek táplálkozásában. Véleményük szerint mindenki asztalán ott kell lennie, de különösen azok számára fontos, akiknek munkája nagy energiaigénnyel jár, így például a sportolóknak.

A sajt helye a táplálkozásban
Hirdetések
Oldal leírása
sajt.wyw.hu: Sajt katalógus - sajtok és bor, sajtkészítés, receptek, Magyar, Francia, Olasz, Spanyol sajtok, sajtos receptek, sajtkészítők, sajtreceptek. Rántott, füstölt, házi sajt.
Gyűjteményünkben 189 válogatott sajt témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 189 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 27209