Sajt hírek, cikkek, érdekességek > Sajt - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Sajt hírek, cikkek, érdekességek > 6 weboldal. Kategória leírása: Hírek, cikkek, érdekességek a sajtok világából.

sajt.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Mitől feta a feta sajt?
Mitől feta a feta sajt?
http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&id=5481

Mivel a feta sajt ma már az unió által elismert nemzeti sajátosságnak számít, hivatalosan csak a görög juhtejből készült sajtot szabad fetának nevezni. A fehér, sós, félkemény sajtot egyes vidékeken kecsketejből vagy tehéntejből is készítették, a modern tejgyárak pedig már ultrapasztörizált tejből is gyártják. Görögország mellett Délkelet-Európa és a Közel-Kelet több országában – Bulgáriában, Boszniában, Horvátországban, Romániában, Törökországban, Izraelben és Egyiptomban – szintén nagy népszerűségnek örvend.

www.geographic.hu
Kézműves sajtok nyomában - diningguide.hu
Kézműves sajtok nyomában - diningguide.hu
http://www.diningguide.hu/hirek/etterem-informacio-2819

Kézműves sajtok nyomában - Hírek - diningguide.hu Kezdjük felismerni, hogy nemcsak vákuum fóliázott, szeletelt trappista sajtból áll a világ. Nem mintha nem lenne alkalomadtán praktikus megoldás, amikor az ember egy gyors melegszendvicset szeretne elkészíteni, ám az ipari termékek esetében leginkább az íztelen gumi jut róla eszembe, valahányszor előhúzom a tasakjából és megkóstolom. Szerencsére egyre több különleges, kézműves sajt születik napjainkban Magyarországon és mutatkozik be a helyi piacokon, vásárokon vagy a bor- és gasztronómiai fesztiválok alkalmával.

www.diningguide.hu
Papsajt, ami nem sajt...
Papsajt, ami nem sajt...
http://www.wellnessotthon.info/papsajt

Gyógynövények: Papsajt. Az egyik középkori füvészkönyv szerint Plinius a következőket mondta: "Aki minden nap iszik a papsajt levéből, az arra a napra megóvta magát a betegségektől." Ez jókora bók egy gyógynövénynek. A papsajt, más néven kereklevelű mályva persze nem mindentudó csodaszer. Gyerekek szeretik enni az úton útszélen megjelenő lila virágú növényt, melynek termésének ugyan íze nincs, de mégis mivel valóban sajt alakú termése, így a gyermekek játékos ételnek vélik. :)

www.wellnessotthon.info
Sajtra vágysz? - A legjobb sajtlelőhelyek
Sajtra vágysz? - A legjobb sajtlelőhelyek
http://divany.hu/gasztro/sajtra-vagysz-a-legjobb-sajtlelhelyek

Tart még a Trappista egyeduralma a magyarországi sajtpiacon, de az egyre több helyen felbukkanó ínyenc boltok arra engednek következtetni, hogy van igény egyéb sajtféleségekre is. Kíváncsiak voltunk, hogy hogyan is fest valójában ez a kép, nyakunkba vettük a várost, egy kicsit az országot és felkutattuk a legtutibb sajtlelőhelyeket.

divany.hu
Borigo - Kerek sajt, kerek világ
Borigo - Kerek sajt, kerek világ
http://www.borigo.hu/index.php?cmd=cikk&id=00218

Azt a fülest kaptuk egynémely ismerősünktől, hogy Egerben, egy kis, udvari házikóban Magyarország talán legfinomabb sajtjait készíti egy lelkes fiatalember és barátai. Nem kellett minket sokat győzködni, hiszen november utolsó napjaiban egyébként is a környékre szólított a kötelesség. Varázslatos délutánt töltöttünk Sándor Tamás társaságában, ahol ízelítőt kaphattunk nemcsak a sajtokból, hanem az etikus terroir-szemléletből is.

www.borigo.hu
Sajtok a Gasztronómiában
Sajtok a Gasztronómiában
http://www.bukkisajt.hu/component/content/article/13/93.html

A gasztronómia, mint egyben az étkezés kultúrája szorosan összefügg a természet által megalkotott értékekkel, valamint az ember alkotó tevékenységével. Egy egyszerű vacsora vagy akár egy kulináris menüsor elején természetesen a friss termékek közül válogathatunk, társíthatjuk különböző zöldség, hal, vagy tésztafélékhez. A főételekhez használjuk a különböző natúr, tisztított, vagy fűszervajakat illetve az érettebb karakteres sajtokat...

www.bukkisajt.hu
Oldal leírása
sajt.wyw.hu: Sajt katalógus - sajtok és bor, sajtkészítés, receptek, Magyar, Francia, Olasz, Spanyol sajtok, sajtos receptek, sajtkészítők, sajtreceptek. Rántott, füstölt, házi sajt.
Gyűjteményünkben 189 válogatott sajt témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 189 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 26973