Sajt és bor > Sajt - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Sajt és bor > 10 weboldal. Kategória leírása: Sajt és bor
Szponzorált linkek
Borászati hírek az Élelmiszer Online-on
http://www.elelmiszer.hu/rovat/bor/index.php

A borászat friss és hiteles hírei belföldről és külföldről az Élelmiszer Online oldalán. Minden FMCG - food és non food hír, az Élelmiszer Online friss hírek rovatában. Az FMCG - Food és non-food kiemelt rovatok: áruházláncok, márkák, forgalmazók, FMCG szakmai hírek, reklámok, videók, kereskedelmi hírek.

Borászati hírek az Élelmiszer Online-on
Halk hétköznap estékhez
http://vitalitas.hu/olvasosarok/online/dieta/2002/10/Sajt.htm

Kitűnő párosítás a halk hétköznap estéhez. Hogy mihez mi illik, azt tudni illik. Nem kell hozzá tanfolyamot végezni, csak fogadja meg három tanácsunkat, és még a gasztromániákus gasztronómok is el fognak alélni. 1. Válasszunk azonos régióból (vidékről, országból, tájegységről) származó bort és sajtot. Így nagyot nem hibázhatunk...

Halk hétköznap estékhez
A sajtról / Sajt és bor
http://www.pannontej.hu/hu/sajt-es-bor.php

Pannontej - A sajtkultúra - a borkultúrához hasonlatosan - ősidőktől fogva a gasztronómiai kultúra szerves része. E két csodálatos emberi produktum között sok a rokon vonás, hiszen mindkét fajtából a legizgalmasabbakat gondosan érlelik, kezelgetik, ápolják, míg végül elérik teljes nagyszerűségüket. Bár a bor és a sajt általában jól érzik magukat egymással, azért nem mindegy, hogy melyik sajtfajtát melyik borral fogyasztjuk.

A sajtról / Sajt és bor
Sajtok illeszkedése a Magyar borokhoz
http://www.bukkisajt.hu/sajtok-a-gasztronomiaban/112.html

A sajtot és a bort az örök párosként emlegetik mivel tökéletesen kiegészítik egymás előnyös tulajdonságait. A sajtokat elsősorban az adott nyersanyag, azaz a tej eredete szerint (tehén, kecske, juh, bivaly) osztályozzuk aszerint, hogy nyers vagy pasztőrözött tejből készül-e. Ezen osztályozás után vesszük sorba a sajttípusokat a friss sajtoktóll (zsendice, friss túrósajt, lágysajtok, savósajtok, gomolyák stb.) egészen a hosszú távon érlelet penészes, félkemény és kemény sajtokig, hazai borfajtáinkhoz illesztve. Ahhoz, hogy ezen sajtfajtákat próbáljuk illeszteni a különböző magyar borokhoz ahhoz mindenképpen szükséges megismerni a magyar borvidékek (összsen 6 régió) jellegét, adottságait, karakterét, klímáját.

Sajtok illeszkedése a Magyar borokhoz
Egy kis sajtkultúra
http://www.mindmegette.hu/egy-kis-sajtkultura-12469

A sajt és a bor évszázadok óta jóbarátok, hiszen mióta gasztronómiai kultúra létezik, az emberek szívesen fogyasztják együtt őket. Nem csupán azért, mert ízviláguk remek összhangban van egymással, hanem azért is, mert a legzsírosabb sajt is könnyen emészthető, ha bort iszunk hozzá és a legcsersavasabb bor sem fekszi meg gyomrunkat, ha sajtot csipegetünk mellé. Nem véletlen, hogy a borkóstolók alkalmával csemegeként különféle keménységű és ízű sajtokat kínálnak a vendégeknek.

Egy kis sajtkultúra
Sajt és gasztronómia
http://www.ovartej.hu/index.php?menu=1&almenu=5

Tárolás, eltartás. Szeletelés és szervírozás. A sajt és a bor. Néhány példa arra, milyen sajthoz milyen bor illik.

Sajt és gasztronómia
Sajt, kenyér, bor és egyéb italok
http://www.vinoport.hu/?node=555

A szakértők között is állandó vitatéma, hogy egyes sajtokhoz milyen bort lehet ajánlani. Mivel mind a sajtok, mind a borok folyamatos változáson mennek keresztül, ezért nagyban függ az adott pillanatban lévő érettségtől, hőfoktól és környezettől a párosítás tökéletessége. Ezért ki kell mondani, hogy biztos szabályokat nem lehet felállítani, de ajánlásokat, javaslatokat lehet tenni.

Sajt, kenyér, bor és egyéb italok
Konyhaművészet
http://www.konyhamuveszet.hu/hu/content/sajt_es_bor_1

A sajtkultúra a gasztronómiai kultúra szerves része. A sajt és a bor, e két csodálatos emberi produktum között sok a rokon vonás, hiszen mindkét fajtából a legjobbakat gondosan érlelik, kezelgetik, ápolják, míg végül elérik teljes nagyszerűségüket. Lehet-e nagyobb örömöt elképzelni, mint egy szépen érlelt sajtot egy jó pohár hozzá illő borral és ráadásul egy darab odaillő, egészséges, jóízű kenyérrel kóstolni?

Konyhaművészet
Útmutató közös fogyasztásukhoz
http://bor.network.hu/blog/bor_klub_hirei/bor-es-sajt-utmutato-kozos-fogyasz ...

Ha már múltkorában szóba került egy bejegyzés formájában, hogy mit fogyasztunk bor (és sör) mellé, nézzük milyen borhoz milyen sajtot "illik" enni, hiszen a bor és sajt ugyan két teljesen eltérő tőről fakadó élvezet, mégis kéz a kézben járnak.

Útmutató közös fogyasztásukhoz
A bor és a sajt házassága
http://www.style.hu/noimagazin/stilus/gasztronomia/etelek/A_bor_es_a_sajt_ha ...

Tárgyalás utáni könnyed falatozás? Céges buli? Baráti összejövetel? Egy ízlésesen összeállított sajttállal, valamint a jól megválasztott borokkal mindig osztatlan sikert fogunk aratni.

A bor és a sajt házassága
Hirdetések
Oldal leírása
sajt.wyw.hu: Sajt katalógus - sajtok és bor, sajtkészítés, receptek, Magyar, Francia, Olasz, Spanyol sajtok, sajtos receptek, sajtkészítők, sajtreceptek. Rántott, füstölt, házi sajt.
Gyűjteményünkben 189 válogatott sajt témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 189 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 27209