Talált weboldalak ebben a kategóriában: Sajt és bor > 10 weboldal. Kategória leírása: Sajt és bor
Borászati hírek az Élelmiszer Online-onhttp://www.elelmiszer.hu/rovat/bor/index.php A borászat friss és hiteles hírei belföldről és külföldről az Élelmiszer Online oldalán. Minden FMCG - food és non food hír, az Élelmiszer Online friss hírek rovatában. Az FMCG - Food és non-food kiemelt rovatok: áruházláncok, márkák, forgalmazók, FMCG szakmai hírek, reklámok, videók, kereskedelmi hírek.  Halk hétköznap estékhezhttp://vitalitas.hu/olvasosarok/online/dieta/2002/10/Sajt.htm Kitűnő párosítás a halk hétköznap estéhez. Hogy mihez mi illik, azt tudni illik. Nem kell hozzá tanfolyamot végezni, csak fogadja meg három tanácsunkat, és még a gasztromániákus gasztronómok is el fognak alélni.
1. Válasszunk azonos régióból (vidékről, országból, tájegységről) származó bort és sajtot. Így nagyot nem hibázhatunk...  A sajtról / Sajt és borhttp://www.pannontej.hu/hu/sajt-es-bor.php Pannontej - A sajtkultúra - a borkultúrához hasonlatosan - ősidőktől fogva a gasztronómiai kultúra szerves része. E két csodálatos emberi produktum között sok a rokon vonás, hiszen mindkét fajtából a legizgalmasabbakat gondosan érlelik, kezelgetik, ápolják, míg végül elérik teljes nagyszerűségüket. Bár a bor és a sajt általában jól érzik magukat egymással, azért nem mindegy, hogy melyik sajtfajtát melyik borral fogyasztjuk.  Sajtok illeszkedése a Magyar borokhozhttp://www.bukkisajt.hu/sajtok-a-gasztronomiaban/112.html A sajtot és a bort az örök párosként emlegetik mivel tökéletesen kiegészítik egymás előnyös tulajdonságait. A sajtokat elsősorban az adott nyersanyag, azaz a tej eredete szerint (tehén, kecske, juh, bivaly) osztályozzuk aszerint, hogy nyers vagy pasztőrözött tejből készül-e.
Ezen osztályozás után vesszük sorba a sajttípusokat a friss sajtoktóll (zsendice, friss túrósajt, lágysajtok, savósajtok, gomolyák stb.) egészen a hosszú távon érlelet penészes, félkemény és kemény sajtokig, hazai borfajtáinkhoz illesztve.
Ahhoz, hogy ezen sajtfajtákat próbáljuk illeszteni a különböző magyar borokhoz ahhoz mindenképpen szükséges megismerni a magyar borvidékek (összsen 6 régió) jellegét, adottságait, karakterét, klímáját.  Egy kis sajtkultúrahttp://www.mindmegette.hu/egy-kis-sajtkultura-12469 A sajt és a bor évszázadok óta jóbarátok, hiszen mióta gasztronómiai kultúra létezik, az emberek szívesen fogyasztják együtt őket. Nem csupán azért, mert ízviláguk remek összhangban van egymással, hanem azért is, mert a legzsírosabb sajt is könnyen emészthető, ha bort iszunk hozzá és a legcsersavasabb bor sem fekszi meg gyomrunkat, ha sajtot csipegetünk mellé. Nem véletlen, hogy a borkóstolók alkalmával csemegeként különféle keménységű és ízű sajtokat kínálnak a vendégeknek.  Sajt és gasztronómiahttp://www.ovartej.hu/index.php?menu=1&almenu=5 Tárolás, eltartás. Szeletelés és szervírozás. A sajt és a bor. Néhány példa arra, milyen sajthoz milyen bor illik.  Sajt, kenyér, bor és egyéb italokhttp://www.vinoport.hu/?node=555 A szakértők között is állandó vitatéma, hogy egyes sajtokhoz milyen bort lehet ajánlani. Mivel mind a sajtok, mind a borok folyamatos változáson mennek keresztül, ezért nagyban függ az adott pillanatban lévő érettségtől, hőfoktól és környezettől a párosítás tökéletessége. Ezért ki kell mondani, hogy biztos szabályokat nem lehet felállítani, de ajánlásokat, javaslatokat lehet tenni.  Konyhaművészethttp://www.konyhamuveszet.hu/hu/content/sajt_es_bor_1 A sajtkultúra a gasztronómiai kultúra szerves része. A sajt és a bor, e két csodálatos emberi produktum között sok a rokon vonás, hiszen mindkét fajtából a legjobbakat gondosan érlelik, kezelgetik, ápolják, míg végül elérik teljes nagyszerűségüket. Lehet-e nagyobb örömöt elképzelni, mint egy szépen érlelt sajtot egy jó pohár hozzá illő borral és ráadásul egy darab odaillő, egészséges, jóízű kenyérrel kóstolni?  Útmutató közös fogyasztásukhozhttp://bor.network.hu/blog/bor_klub_hirei/bor-es-sajt-utmutato-kozos-fogyasz ... Ha már múltkorában szóba került egy bejegyzés formájában, hogy mit fogyasztunk bor (és sör) mellé, nézzük milyen borhoz milyen sajtot "illik" enni, hiszen a bor és sajt ugyan két teljesen eltérő tőről fakadó élvezet, mégis kéz a kézben járnak.  A bor és a sajt házasságahttp://www.style.hu/noimagazin/stilus/gasztronomia/etelek/A_bor_es_a_sajt_ha ... Tárgyalás utáni könnyed falatozás? Céges buli? Baráti összejövetel? Egy ízlésesen összeállított sajttállal, valamint a jól megválasztott borokkal mindig osztatlan sikert fogunk aratni. 
|
| Oldal leírása sajt.wyw.hu: Sajt katalógus - sajtok és bor, sajtkészítés, receptek, Magyar, Francia, Olasz, Spanyol sajtok, sajtos receptek, sajtkészítők, sajtreceptek. Rántott, füstölt, házi sajt. Gyűjteményünkben 189 válogatott sajt témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz! Hirdetések
Közösség |