Sajt és bor > Sajt - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Sajt és bor > 10 weboldal. Kategória leírása: Sajt és bor

sajt.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Borászati hírek az Élelmiszer Online-on
Borászati hírek az Élelmiszer Online-on
http://www.elelmiszer.hu/rovat/bor/index.php

A borászat friss és hiteles hírei belföldről és külföldről az Élelmiszer Online oldalán. Minden FMCG - food és non food hír, az Élelmiszer Online friss hírek rovatában. Az FMCG - Food és non-food kiemelt rovatok: áruházláncok, márkák, forgalmazók, FMCG szakmai hírek, reklámok, videók, kereskedelmi hírek.

www.elelmiszer.hu
Halk hétköznap estékhez
Halk hétköznap estékhez
http://vitalitas.hu/olvasosarok/online/dieta/2002/10/Sajt.htm

Kitűnő párosítás a halk hétköznap estéhez. Hogy mihez mi illik, azt tudni illik. Nem kell hozzá tanfolyamot végezni, csak fogadja meg három tanácsunkat, és még a gasztromániákus gasztronómok is el fognak alélni. 1. Válasszunk azonos régióból (vidékről, országból, tájegységről) származó bort és sajtot. Így nagyot nem hibázhatunk...

vitalitas.hu
A sajtról / Sajt és bor
A sajtról / Sajt és bor
http://www.pannontej.hu/hu/sajt-es-bor.php

Pannontej - A sajtkultúra - a borkultúrához hasonlatosan - ősidőktől fogva a gasztronómiai kultúra szerves része. E két csodálatos emberi produktum között sok a rokon vonás, hiszen mindkét fajtából a legizgalmasabbakat gondosan érlelik, kezelgetik, ápolják, míg végül elérik teljes nagyszerűségüket. Bár a bor és a sajt általában jól érzik magukat egymással, azért nem mindegy, hogy melyik sajtfajtát melyik borral fogyasztjuk.

www.pannontej.hu
Sajtok illeszkedése a Magyar borokhoz
Sajtok illeszkedése a Magyar borokhoz
http://www.bukkisajt.hu/sajtok-a-gasztronomiaban/112.html

A sajtot és a bort az örök párosként emlegetik mivel tökéletesen kiegészítik egymás előnyös tulajdonságait. A sajtokat elsősorban az adott nyersanyag, azaz a tej eredete szerint (tehén, kecske, juh, bivaly) osztályozzuk aszerint, hogy nyers vagy pasztőrözött tejből készül-e. Ezen osztályozás után vesszük sorba a sajttípusokat a friss sajtoktóll (zsendice, friss túrósajt, lágysajtok, savósajtok, gomolyák stb.) egészen a hosszú távon érlelet penészes, félkemény és kemény sajtokig, hazai borfajtáinkhoz illesztve. Ahhoz, hogy ezen sajtfajtákat próbáljuk illeszteni a különböző magyar borokhoz ahhoz mindenképpen szükséges megismerni a magyar borvidékek (összsen 6 régió) jellegét, adottságait, karakterét, klímáját.

www.bukkisajt.hu
Egy kis sajtkultúra
Egy kis sajtkultúra
http://www.mindmegette.hu/egy-kis-sajtkultura-12469

A sajt és a bor évszázadok óta jóbarátok, hiszen mióta gasztronómiai kultúra létezik, az emberek szívesen fogyasztják együtt őket. Nem csupán azért, mert ízviláguk remek összhangban van egymással, hanem azért is, mert a legzsírosabb sajt is könnyen emészthető, ha bort iszunk hozzá és a legcsersavasabb bor sem fekszi meg gyomrunkat, ha sajtot csipegetünk mellé. Nem véletlen, hogy a borkóstolók alkalmával csemegeként különféle keménységű és ízű sajtokat kínálnak a vendégeknek.

www.mindmegette.hu
Sajt és gasztronómia
Sajt és gasztronómia
http://www.ovartej.hu/index.php?menu=1&almenu=5

Tárolás, eltartás. Szeletelés és szervírozás. A sajt és a bor. Néhány példa arra, milyen sajthoz milyen bor illik.

www.ovartej.hu
Sajt, kenyér, bor és egyéb italok
Sajt, kenyér, bor és egyéb italok
http://www.vinoport.hu/?node=555

A szakértők között is állandó vitatéma, hogy egyes sajtokhoz milyen bort lehet ajánlani. Mivel mind a sajtok, mind a borok folyamatos változáson mennek keresztül, ezért nagyban függ az adott pillanatban lévő érettségtől, hőfoktól és környezettől a párosítás tökéletessége. Ezért ki kell mondani, hogy biztos szabályokat nem lehet felállítani, de ajánlásokat, javaslatokat lehet tenni.

www.vinoport.hu
Konyhaművészet
Konyhaművészet
http://www.konyhamuveszet.hu/hu/content/sajt_es_bor_1

A sajtkultúra a gasztronómiai kultúra szerves része. A sajt és a bor, e két csodálatos emberi produktum között sok a rokon vonás, hiszen mindkét fajtából a legjobbakat gondosan érlelik, kezelgetik, ápolják, míg végül elérik teljes nagyszerűségüket. Lehet-e nagyobb örömöt elképzelni, mint egy szépen érlelt sajtot egy jó pohár hozzá illő borral és ráadásul egy darab odaillő, egészséges, jóízű kenyérrel kóstolni?

www.konyhamuveszet.hu
Útmutató közös fogyasztásukhoz
Útmutató közös fogyasztásukhoz
http://bor.network.hu/blog/bor_klub_hirei/bor-es-sajt-utmutato-kozos-fogyasz ...

Ha már múltkorában szóba került egy bejegyzés formájában, hogy mit fogyasztunk bor (és sör) mellé, nézzük milyen borhoz milyen sajtot "illik" enni, hiszen a bor és sajt ugyan két teljesen eltérő tőről fakadó élvezet, mégis kéz a kézben járnak.

bor.network.hu
A bor és a sajt házassága
A bor és a sajt házassága
http://www.style.hu/noimagazin/stilus/gasztronomia/etelek/A_bor_es_a_sajt_ha ...

Tárgyalás utáni könnyed falatozás? Céges buli? Baráti összejövetel? Egy ízlésesen összeállított sajttállal, valamint a jól megválasztott borokkal mindig osztatlan sikert fogunk aratni.

www.style.hu
Oldal leírása
sajt.wyw.hu: Sajt katalógus - sajtok és bor, sajtkészítés, receptek, Magyar, Francia, Olasz, Spanyol sajtok, sajtos receptek, sajtkészítők, sajtreceptek. Rántott, füstölt, házi sajt.
Gyűjteményünkben 189 válogatott sajt témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 189 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 26973