Talált weboldalak ebben a kategóriában: Sajtfajták > 8 weboldal. Kategória leírása: Sajtfajták, friss sajtok, érlellt sajtok, készítési módszerek
A sajtok világahttp://www.mindmegette.hu/a-sajtok-vilaga-12434 Tengernyi féle és fajta, ízű és állagú sajtot találunk a világban. Vannak, akik mesterfokon művelik a sajtkészítést, és nem csak étkezéseik, de kultúrájuk szerves részévé vált ez az ezerarcú csoda, a sajt. Mi, akik többnyire trappista, emmentáli, mackó és ömlesztett kemping sajton nőttünk fel, bizony kapkodjuk a fejünket, ha egy jól felszerelt sajtos pult előtt megállunk. Szerencsére ma már itthon is találunk olyan üzleteket, ahol válogathatunk a francia, svájci, holland, olasz, görög vagy más népek specialitásaként ismert költemények között. Következzen most egy rövid bevezetés a sajtok világába!  Sajtok bemutatásahttp://www.gourmandnet.hu/konyha/site.php?id=235&tpl=theme A századok múlásával a sajtkészítés egyre bonyolultabbá vált. Elsősorban kolostorokban, udvarházakban, eldugott tanyákon űzték mesterségét és őrizték titkát. A sajtok gyártási technológiája és tulajdonságai sokban megegyeznek, ugyanakkor több szempont alapján is osztályozhatóak. A fogyasztó szempontjából a legfontosabb osztályozás a sajt íze, állománya és lyukazottsága. Általában azonban az állomány, illetve a sajttípus szerint csoportosítjuk őket...  Ismertebb sajttípusokhttp://www.ovartej.hu/index.php?menu=1&almenu=4 A sajtokat a leggyakrabban az állaguk, a zsírtartalmuk, illetve a gyártásukhoz használt tej származása alapján csoportosítják. Utóbbi szerint megkülönböztetünk tehéntejből, juhtejből, ritkábban kecske és bivalytejből készített sajtokat.
Legendás sajtok: Cheddar, Ementáli, Parmezán, Parenyica (Szalagsajt), Camambert, Roquefort...  Sajtfélékhttp://www.tejtermekgyartok.hu/index.php?content=sajt/sajtok&head=sajt tejtermékgyartok.hu - Kemény sajtok, Vágható, vagy félkemény sajtok, Félpuha vágható sajtok, Penészes sajtok, Lágy sajtok
Friss sajtok, Aludttejsajtok, Sajtból készült termékek,
Kecskesajtok.  Sajtok a nagyvilágbólhttp://www.etteremkritika.com/index.php?page=sajt&spage=sajtok_a_nagyvilagbo ... Az alábbiakban különféle sajtokkal ismerkedhetünk meg.  Sajtok csoportosítása, sajttípusokhttp://www.pannontej.hu/hu/sajt-tipusok.php Szakember szemével nézve a sajtok igen sokféleképp csoportosíthatók, de a fogyasztó számára sajtvásárláskor a sajt íze és állománya a legfontosabb döntési szempont. Az ízválaszték rendkívül széles skálán mozog. Lehet gyenge, könnyű, más étellel könnyen harmonizáló, avagy erős, fűszeres, esetleg csípős, mely az adott ételnek markáns, mással össze nem hasonlítható ízhatást kölcsönöz. A ma már itthon is széles választékból minden fogyasztó megtalálhatja a számára legkellemesebbet.  Sajt enciklopédiahttp://www.eszemiszom.hu/m.asp?D=EN&R=saj eszemiszom.hu - Sajt enciklopédia. Sajtfajták, sajttípusok. 
|
| Oldal leírása sajt.wyw.hu: Sajt katalógus - sajtok és bor, sajtkészítés, receptek, Magyar, Francia, Olasz, Spanyol sajtok, sajtos receptek, sajtkészítők, sajtreceptek. Rántott, füstölt, házi sajt. Gyűjteményünkben 189 válogatott sajt témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz! Hirdetések
Közösség |