Sajtkészítés, sajtreceptek > Sajt - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Sajtkészítés, sajtreceptek > 8 weboldal. Kategória leírása: Sajtkészítés, sajtreceptek
Szponzorált linkek
Sajtkészítés.hu
http://www.sajtkeszites.hu/

sajtkészítés.hu - sajtkészítés, tej, vaj és minden ami sajt. Blogok, eseménytár, videók, fórum, sajtlexikon, információk. Vajkészítés, fetasajt, parenyica, zsendice, joghurt, limburgi sajtkészítés...

Sajtkészítés.hu
Az oltó készítése
http://grocceni.com/recept/1893zilahyolto.html

"Nagyon ritka eset, hogy "oltó"-ra szükség legyen, de a hol kell, nagyon jó, ha tudják készíteni. Sajtokhoz szükséges leginkább. A juhtenyésztõknek az egyszerû sajt készítésénél elmaradhatatlan anyag az oltó. (Zilahy Ágnes 1893.)

Az oltó készítése
Sajtkészítés
http://www.hazisajt.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=33

A sajtkészítés technológiájában nagy fejlődést jelentett a sajtok pasztőrözött tejből készítésének megindulása. Ez azt eredményezte, hogy 1904-ben bevezették a sajtkultúrák készítését és ezek használatának elterjedését... A régi paraszti kultúrában kialakult receptek alapján, de modern eszközök segítségével, kézi munkával készülnek.

Sajtkészítés
Sajtkészítés - bukkisajt.hu
http://www.bukkisajt.hu/component/content/article/13/91.html

Sajtjainkat természetes körülmények között szabadon tartott hegyvidéki magyar tarka tehéntejből és holstein friz tehéntejből készítjük, hagyományos technológiai eljárással. Az állatok takarmányozása kizárólag természetes alapú, az ehhez kapcsolódó kíméletes és tartósítószer mentes eljárás eredménye ízben és aromaanyagokban mutatkozó egyediségre utal. A sajtkészítés folyamán kizárólag természetes fűszereket,olajokat, gyógynövényeket,erdei gombákat,vörösborseprőt, venyigehamut, faszénport és konyhasót használunk. A feldolgozáskor keletkezett édes tejsavóból kinyerjük a még abban lévő értékes és magas biológiai értékű fehérjéket (savósajt: orda és zsendice) így tevékenységünk környezetbarát.

Sajtkészítés - bukkisajt.hu
Hogyan készül a sajt?
http://www.ovartej.hu/index.php?menu=1&almenu=2

A sajt olyan tejkoncentrátum, ami csak akkor keletkezik, ha a tejfehérjét hagyjuk kicsapódni. A szakemberek ezt az eljárást „megalvasztásnak” nevezik. Erre két lehetőség kínálkozik, s ezek alapján a sajtok két nagy csoportra oszthatók: A tejsavbaktériumok segítségével elért alvasztással készítik a túrósajtot, a szopósborjak gyomrából nyert oltóenzim segítségével nyert oltós, vagy tejszínsajtok csoportja pedig felöleli az összes sajtot a kemény sajtoktól a félkemény sajtokon keresztül egészen a lágy sajtokig. Minden sajtot másképp készítenek.

Hogyan készül a sajt?
Házisajt (citromos tejsajt)
http://grocceni.com/recept/hazisajt10.html

1 liter tej, 1 citrom leve. A citromlével elkevert tejet felmelegítem, de nem forralom, miközben a sajt különválik a savótól. Ekkor leveszem a tûzrõl és pihentetem, míg a savó sárgás szinezetet nem kap...

Házisajt (citromos tejsajt)
Ötletelő
http://www.sajtkeszites.hu/otlet

Sajtkészítés ötletelő - Ötletek beküldése. automatizált sajtérlelő építése otthon, Sajtruha, sajtvászon készítése, sajtpapír kiváltása...

Ötletelő
Sajtkészítés házilag
http://www.equus.hu/shop/?p=productsList&iCategory=176&sName=Sajtkészítés-há ...

Sajtkészítés házilag Készítsen otthon olcsón finom sajtokat a saját szája íze szerint! A házi sajtgyártáshoz szükséges termékek, szakirodalom. Tejoltók, sajtkultúrák minden típusú sajthoz. Adalékanyagok: kalcium klorid, kálium nitrát, citromsav, tejsav, természetes füstaroma. Felszerelések: sajtformák, tejhőmérők. Fűszerek, fűszerkeverékek. Komplett házi sajtkészítés csomagok kezdőknek, haladóknak. termékeink megvásárolhatók a webboltunkban: www.equus.hu/shop és személyesen Tatán az Állatkórházban lévő Állatpatikánkban.

Sajtkészítés házilag
Hirdetések
Oldal leírása
sajt.wyw.hu: Sajt katalógus - sajtok és bor, sajtkészítés, receptek, Magyar, Francia, Olasz, Spanyol sajtok, sajtos receptek, sajtkészítők, sajtreceptek. Rántott, füstölt, házi sajt.
Gyűjteményünkben 189 válogatott sajt témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 189 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 27209