Francia sajtok > Sajt - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Francia sajtok > 5 weboldal. Kategória leírása: Francia sajtok, sajtfajták, sajtmárkák, sajt ismertetők. Gervais, Suisse, Petit Suisse, Coeur á la créme, Camembert, Fromage de Brie, Coulommiers, Saint-Marcelin, Guzéres, Comté, Emmenthal, Beaufort...
Szponzorált linkek
Brie - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Brie

A brie francia fehérpenészes lágysajt, a Párizshoz közeli Brie tájegységről kapta nevét. Tehéntejből készül, eredetileg is több változatban. A "Brie de meaux fermier" 45%-os zsírtartalmú – a szárazanyagból számítva – 26-37 cm átmérőjű, 2,5 cm vastag, 1,2-2,8 kg-os korong. 1-2 hónapig érlelik.

Brie - Wikipédia
Camembert - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Camembert

A camembert az azonos nevű normandiai faluról elnevezett világhírű francia lágy sajt. Zsírtartalma 45-50%-os. Eredetileg nyers tehéntejből készül, és fadobozban hozzák forgalomba, de sokfelé utánozzák ipari méretekben, pasztőrözött tejből. 11 cm átmérőjű, 3 cm magas korong. Fehér nemespenész borítja, súlya 250 gramm. Egy darab elkészítéséhez 2 liter tej szükséges.

Camembert - Wikipédia
Rokfort - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Rokfort

A rokfort híres francia márványsajt, Dél-Franciaországból, Roquefort-sur-Soulzon vidékéről származik. Juhtejből készül, zsírtartalma 45%-os (szárazanyagban). Kérge természetes, szokásos méretei: 20 cm átmérőjű, 10 cm magas 2,5 kg súlyú korong. Legalább három hónapig érlelik a környék híres barlangjaiban. Kék belső erezetét a penicillinnel rokon nemespenész-fajta adja.

Rokfort - Wikipédia
A francia sajtok
http://www.kfki.hu/chemonet/hun/teazo/sajt/francia.html

A francia tejgazdaság a legváltozatosabb példáit adja a tejértékesítésnek, mert részben a fejlődés, részben a természeti adottságok folytán minden vidéken más és más a tejértékesítés módja, egyik vidék fogyasztási tejet szállít, másutt vajat készítenek, és sok vidék sajtjáról nevezetes Franciaországban. Olyan sok helyen foglalkoznak sajtkészítéssel, hogy a különféle francia sajtok száma több mint 400. Nem szabad azonban azt gondolni, hogy mindezt uradalmak és tejvállalatok bonyolítják le. A vajat még ma is nagyrészt kisgazdaságokban állítják elő, a sajtgyártás pedig még inkább kisgazdaságokban, ú. n. ferme-ekben fejlődött ki, ezért főképpen olyan sajtokat gyártanak, amelyekhez nem kell különleges berendezés. Egyes sajtok megfelelő érlelő pincében készülnek, ezért ezeknek készítése ott fejlődött ki, ahol ilyen pince rendelkezésre áll. A természeti adottságokon kívül nagy szerepe volt a sajtok kialakulásában a készítők találékonyságának, ügyességének és főképpen kitartásának.

A francia sajtok
Francia sajt, francia bor
http://www.pecsiborozo.hu/blog/francia_sajt_francia_bor

Francia sajtok, francia borok - magyar kastélyban. Sok szó nem kell. Mi nem haboztunk. Miért is tettük volna? Hőgyész csak egy ugrás Pécsről, de ezt innen, sőt még közelebbről sem tették meg sokan. Kár, mert jó volt. Nem értünk a sajtokhoz, még talán annyira se mint a borokhoz, de szeretjük mindkettőt. Ez talán már elegendő is egy röpke beszámolóhoz. Ami következik is.

Francia sajt, francia bor
Hirdetések
Oldal leírása
sajt.wyw.hu: Sajt katalógus - sajtok és bor, sajtkészítés, receptek, Magyar, Francia, Olasz, Spanyol sajtok, sajtos receptek, sajtkészítők, sajtreceptek. Rántott, füstölt, házi sajt.
Gyűjteményünkben 189 válogatott sajt témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 189 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 27209