Holland sajtok > Sajt - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Holland sajtok > 6 weboldal. Kategória leírása: Holland sajtok, sajtféleségek, kereskedők, információk. Altenburgi kecskesajt, Limburger...

sajt.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Gouda - Wikipédia
Gouda - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Gouda_sajt

Gouda holland városról elnevezett sajt. Hollandia legismertebb és legnagyobb mennyiségben fogyasztott sajtfajtája. Pasztőrözött tehéntejből készül, zsírtartalma minimum 48, a gyakorlatban inkább 51%. Természetes kérgét paraffinnal vonják be és sárgára színezik. Hagyományosan 15 kg-os kerék formába préselték, de manapság gyakoribb a 30 cm-es átmérőjű, 7,5 cm vastagságú, mintegy 4 kg súlyú kerék forma.

hu.wikipedia.org
Edámi - Wikipédia
Edámi - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ed%C3%A1mi

Az edámi egy világhírű holland sajtfajta, amely az Amszterdamhoz közeli holland kisváros, Edam nevét viseli. Pasztőrözött tehéntejből készül, zsírtartalma 40%-os (szárazanyagban), azaz az átlagosnál alacsonyabb. Hagyományosan mintegy 1600 grammos gömbölyű formában készítik, kérgét piros paraffinnal kezelik, ezért piros labda formája van. Íze lágy, semleges, illata alig van.

hu.wikipedia.org
Óvártej - Holland típusú sajtok
Óvártej - Holland típusú sajtok
http://www.ovartej.hu/index.php?menu=4&almenu=2&sajt=5

A holland típusú sajtok közül a két legismertebb a félkemény sajtok közé tartozó Edami és a Gouda. Mindkettő Hollandiából származik, de ma már Magyarországon is mindkettő roppant népszerű. Az Edami sajtot, annak ellenére, hogy az egész világon elterjedt, még ma is igen nagy mennyiségben gyártják Hollandiában. A XII. század óta ismert, nevét Edam kikötővárosról kapta, az innen kihajózó tengerészek gyakran vitték magukkal az útra a Balti és a Mediterrán térségbe, sőt az Újvilágba is...

www.ovartej.hu
Holland sajtvásárok
Holland sajtvásárok
http://www.gasztrotipp.hu/2009/09/holland-sajtvasarok/

Hollandia a rengeteg tulipán, a biciklik, a fapapucsok és a csatornák mellett a sajtjairól is híres. Nincs is olyan képeslap, hűtőmágnes, vagy bármilyen szuvenír, amelyen ne szerepelne egy cikk, vagy egy teljes, nagy sárga korong, ami a hollandok egyik büszkeségét, a sajtot jelképezi. Ha pedig sajt, akkor van még valami, amiről Hollandia híres, a rendkívül gondosan ápolt sajtvásárok hagyományáról. Cikkünkben a legjelentősebb sajtvásárokat mutatjuk be, remélve, hogy a Hollandiába utazók kedvet kapnak egyik vagy másik sajtkitérőre.

www.gasztrotipp.hu
Holland piaci körkép: sajt, tulipán és szélmalom
Holland piaci körkép: sajt, tulipán és szélmalom
http://www.fn.hu/utazas/20050602/holland_piaci_korkep_sajt_tulipan/

Amikor kisüt a nap, minden jóravaló holland – fapapucsban - kiszalad a kertjébe... Tulipánláz, sajtmámor, szélmalomharc és egyéb sztereotípiák, amelyek mögött mind egy-egy legenda rejtőzik.

www.fn.hu
Sajtország
Sajtország
http://www.nlcafe.hu/szabadido/20010522/sajtorszag/

Nők Lapja Cafe - Ha van igazi „sajtország", akkor Hollandia az. A hollandokat „sajtfejûeknek" is nevezik, akik inkább eladják a sajtot, mintsem saját maguk eszik. Minthogy Hollandia a világ legnagyobb sajtexportõre, a kissé sértõ „sajtfejû" kifejezés igen találó.

www.nlcafe.hu
Oldal leírása
sajt.wyw.hu: Sajt katalógus - sajtok és bor, sajtkészítés, receptek, Magyar, Francia, Olasz, Spanyol sajtok, sajtos receptek, sajtkészítők, sajtreceptek. Rántott, füstölt, házi sajt.
Gyűjteményünkben 189 válogatott sajt témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 189 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 26973