Holland sajtok > Sajt - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Holland sajtok > 6 weboldal. Kategória leírása: Holland sajtok, sajtféleségek, kereskedők, információk. Altenburgi kecskesajt, Limburger...
Szponzorált linkek
Gouda - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Gouda_sajt

Gouda holland városról elnevezett sajt. Hollandia legismertebb és legnagyobb mennyiségben fogyasztott sajtfajtája. Pasztőrözött tehéntejből készül, zsírtartalma minimum 48, a gyakorlatban inkább 51%. Természetes kérgét paraffinnal vonják be és sárgára színezik. Hagyományosan 15 kg-os kerék formába préselték, de manapság gyakoribb a 30 cm-es átmérőjű, 7,5 cm vastagságú, mintegy 4 kg súlyú kerék forma.

Gouda - Wikipédia
Edámi - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ed%C3%A1mi

Az edámi egy világhírű holland sajtfajta, amely az Amszterdamhoz közeli holland kisváros, Edam nevét viseli. Pasztőrözött tehéntejből készül, zsírtartalma 40%-os (szárazanyagban), azaz az átlagosnál alacsonyabb. Hagyományosan mintegy 1600 grammos gömbölyű formában készítik, kérgét piros paraffinnal kezelik, ezért piros labda formája van. Íze lágy, semleges, illata alig van.

Edámi - Wikipédia
Óvártej - Holland típusú sajtok
http://www.ovartej.hu/index.php?menu=4&almenu=2&sajt=5

A holland típusú sajtok közül a két legismertebb a félkemény sajtok közé tartozó Edami és a Gouda. Mindkettő Hollandiából származik, de ma már Magyarországon is mindkettő roppant népszerű. Az Edami sajtot, annak ellenére, hogy az egész világon elterjedt, még ma is igen nagy mennyiségben gyártják Hollandiában. A XII. század óta ismert, nevét Edam kikötővárosról kapta, az innen kihajózó tengerészek gyakran vitték magukkal az útra a Balti és a Mediterrán térségbe, sőt az Újvilágba is...

Óvártej - Holland típusú sajtok
Holland sajtvásárok
http://www.gasztrotipp.hu/2009/09/holland-sajtvasarok/

Hollandia a rengeteg tulipán, a biciklik, a fapapucsok és a csatornák mellett a sajtjairól is híres. Nincs is olyan képeslap, hűtőmágnes, vagy bármilyen szuvenír, amelyen ne szerepelne egy cikk, vagy egy teljes, nagy sárga korong, ami a hollandok egyik büszkeségét, a sajtot jelképezi. Ha pedig sajt, akkor van még valami, amiről Hollandia híres, a rendkívül gondosan ápolt sajtvásárok hagyományáról. Cikkünkben a legjelentősebb sajtvásárokat mutatjuk be, remélve, hogy a Hollandiába utazók kedvet kapnak egyik vagy másik sajtkitérőre.

Holland sajtvásárok
Holland piaci körkép: sajt, tulipán és szélmalom
http://www.fn.hu/utazas/20050602/holland_piaci_korkep_sajt_tulipan/

Amikor kisüt a nap, minden jóravaló holland – fapapucsban - kiszalad a kertjébe... Tulipánláz, sajtmámor, szélmalomharc és egyéb sztereotípiák, amelyek mögött mind egy-egy legenda rejtőzik.

Holland piaci körkép: sajt, tulipán és szélmalom
Sajtország
http://www.nlcafe.hu/szabadido/20010522/sajtorszag/

Nők Lapja Cafe - Ha van igazi „sajtország", akkor Hollandia az. A hollandokat „sajtfejûeknek" is nevezik, akik inkább eladják a sajtot, mintsem saját maguk eszik. Minthogy Hollandia a világ legnagyobb sajtexportõre, a kissé sértõ „sajtfejû" kifejezés igen találó.

Sajtország
Hirdetések
Oldal leírása
sajt.wyw.hu: Sajt katalógus - sajtok és bor, sajtkészítés, receptek, Magyar, Francia, Olasz, Spanyol sajtok, sajtos receptek, sajtkészítők, sajtreceptek. Rántott, füstölt, házi sajt.
Gyűjteményünkben 189 válogatott sajt témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 189 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 27209