Kecske, kecskesajt, kecsketenyésztéshttp://kecske.wyw.hu [Egyesületek, klubok, szervezetek][Események, programok] [Hírek, cikkek, érdekességek][Kecske betegségek] [Kecskefajták][Kecskehús][Kecskés ételek, receptek][Kecskés fórumok, blogok][Kecskés mesék, játék, vers][Kecskesajt] [Kecsketej, kecskefejés][Kecsketenyésztés][Kecsketúró] [Képek, videók][Külföldi oldalak][Magyar tenyésztők, kecskefarmok][Szakirodalom, könyvek][Vásárlás, kecske termékek]  Sajtkészítés.huhttp://www.sajtkeszites.hu/ sajtkészítés.hu - sajtkészítés, tej, vaj és minden ami sajt. Blogok, eseménytár, videók, fórum, sajtlexikon, információk. Vajkészítés, fetasajt, parenyica, zsendice, joghurt, limburgi sajtkészítés...  Az oltó készítésehttp://grocceni.com/recept/1893zilahyolto.html "Nagyon ritka eset, hogy "oltó"-ra szükség legyen, de a hol kell, nagyon jó, ha tudják készíteni. Sajtokhoz szükséges leginkább. A juhtenyésztõknek az egyszerû sajt készítésénél elmaradhatatlan anyag az oltó. (Zilahy Ágnes 1893.)  Sajtkészítéshttp://www.hazisajt.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=33 A sajtkészítés technológiájában nagy fejlődést jelentett a sajtok pasztőrözött tejből készítésének megindulása. Ez azt eredményezte, hogy 1904-ben bevezették a sajtkultúrák készítését és ezek használatának elterjedését...
A régi paraszti kultúrában kialakult receptek alapján, de modern eszközök segítségével, kézi munkával készülnek.  Sajtkészítés házilaghttp://www.equus.hu/shop/?p=productsList&iCategory=176&sName=Sajtkészítés-há ... Sajtkészítés házilag
Készítsen otthon olcsón finom sajtokat a saját szája íze szerint!
A házi sajtgyártáshoz szükséges termékek, szakirodalom.
Tejoltók, sajtkultúrák minden típusú sajthoz. Adalékanyagok: kalcium klorid, kálium nitrát, citromsav, tejsav, természetes füstaroma. Felszerelések: sajtformák, tejhőmérők. Fűszerek, fűszerkeverékek.
Komplett házi sajtkészítés csomagok kezdőknek, haladóknak.
termékeink megvásárolhatók a webboltunkban: www.equus.hu/shop és személyesen Tatán az Állatkórházban lévő Állatpatikánkban.  SajtCentrumhttp://www.sajtcentrum.hu/ Sajt-Centrum Plusz Kft. - Sajt & Gasztronómiai Nagykereskedés és webáruház.  Sajtkészítés - bukkisajt.huhttp://www.bukkisajt.hu/component/content/article/13/91.html Sajtjainkat természetes körülmények között szabadon tartott hegyvidéki magyar tarka tehéntejből és holstein friz tehéntejből készítjük, hagyományos technológiai eljárással.
Az állatok takarmányozása kizárólag természetes alapú, az ehhez kapcsolódó kíméletes és tartósítószer mentes eljárás eredménye ízben és aromaanyagokban mutatkozó egyediségre utal. A sajtkészítés folyamán kizárólag természetes fűszereket,olajokat, gyógynövényeket,erdei gombákat,vörösborseprőt, venyigehamut, faszénport és konyhasót használunk. A feldolgozáskor keletkezett édes tejsavóból kinyerjük a még abban lévő értékes és magas biológiai értékű fehérjéket (savósajt: orda és zsendice) így tevékenységünk környezetbarát.  Hogyan készül a sajt?http://www.ovartej.hu/index.php?menu=1&almenu=2 A sajt olyan tejkoncentrátum, ami csak akkor keletkezik, ha a tejfehérjét hagyjuk kicsapódni. A szakemberek ezt az eljárást „megalvasztásnak” nevezik. Erre két lehetőség kínálkozik, s ezek alapján a sajtok két nagy csoportra oszthatók: A tejsavbaktériumok segítségével elért alvasztással készítik a túrósajtot, a szopósborjak gyomrából nyert oltóenzim segítségével nyert oltós, vagy tejszínsajtok csoportja pedig felöleli az összes sajtot a kemény sajtoktól a félkemény sajtokon keresztül egészen a lágy sajtokig. Minden sajtot másképp készítenek.  Házisajt (citromos tejsajt)http://grocceni.com/recept/hazisajt10.html 1 liter tej, 1 citrom leve.
A citromlével elkevert tejet felmelegítem, de nem forralom, miközben a sajt különválik a savótól. Ekkor leveszem a tûzrõl és pihentetem, míg a savó sárgás szinezetet nem kap...  Sajt Gasztro webáruházhttp://sajtgasztro.hu/ Sajt Gasztro webáruház. Sajt és tejtermék kis és nagykereskedelme  Ismertebb sajttípusokhttp://www.ovartej.hu/index.php?menu=1&almenu=4 A sajtokat a leggyakrabban az állaguk, a zsírtartalmuk, illetve a gyártásukhoz használt tej származása alapján csoportosítják. Utóbbi szerint megkülönböztetünk tehéntejből, juhtejből, ritkábban kecske és bivalytejből készített sajtokat.
Legendás sajtok: Cheddar, Ementáli, Parmezán, Parenyica (Szalagsajt), Camambert, Roquefort...  Ötletelőhttp://www.sajtkeszites.hu/otlet Sajtkészítés ötletelő - Ötletek beküldése. automatizált sajtérlelő építése otthon, Sajtruha, sajtvászon készítése, sajtpapír kiváltása...  Sajtexpresszhttp://www.sajtexpressz.hu/ Cégünk gasztronómiai és sütőipari termékek nagykereskedelmével foglalkozik már öt / Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Szolnok, Pest / megyére kiterjedő ingyenes házhozszállítással. Vevőink elsősorban éttermek, pizzeriák, hamburgeres vendéglátóhelyek valamint sütőipari vállalkozások. Termékein kiszállítását túrajáratainkal díjmentesen végezzük korszerű saját hűtős gépjárműveinkel, a HACCP rendszer előírásainak megfelelően. Termékein kiszállítását túrajáratainkal díjmentesen végezzük korszerű saját hűtős gépjárműveinkel, a HACCP rendszer előírásainak megfelelően.  Sajtfélékhttp://www.tejtermekgyartok.hu/index.php?content=sajt/sajtok&head=sajt tejtermékgyartok.hu - Kemény sajtok, Vágható, vagy félkemény sajtok, Félpuha vágható sajtok, Penészes sajtok, Lágy sajtok
Friss sajtok, Aludttejsajtok, Sajtból készült termékek,
Kecskesajtok.  Sajt enciklopédiahttp://www.eszemiszom.hu/m.asp?D=EN&R=saj eszemiszom.hu - Sajt enciklopédia. Sajtfajták, sajttípusok.  T. Nagy Tamás Sajtkereskedésehttp://www.tnagytamas.hu/ T. Nagy Tamás missziót vállalt: régi "sajtosok" csapatának élén bizonyítani szeretné, hogy a magyar étkezési kultúrában is van helye a sajtfogyasztásnak. Ehhez először meg kellett teremtenie a kizárólag sajtokat árusító boltot. Elérhetőség:
1052 Budapest, Gerlóczy utca 3. A sajtüzlet egy európai sajtválogatást jelenít meg. Kínálata olyan jellegzetes árukkal egészül ki, amely társítható a sajttal vagy a sajt származási helyének valamelyik jellegzetességével. Így például a kenyerekkel , borokkal, antipastikkal , dzsemekkel, tésztákkal, de a desszertek világába is bemerészkedik.  Sajtok csoportosítása, sajttípusokhttp://www.pannontej.hu/hu/sajt-tipusok.php Szakember szemével nézve a sajtok igen sokféleképp csoportosíthatók, de a fogyasztó számára sajtvásárláskor a sajt íze és állománya a legfontosabb döntési szempont. Az ízválaszték rendkívül széles skálán mozog. Lehet gyenge, könnyű, más étellel könnyen harmonizáló, avagy erős, fűszeres, esetleg csípős, mely az adott ételnek markáns, mással össze nem hasonlítható ízhatást kölcsönöz. A ma már itthon is széles választékból minden fogyasztó megtalálhatja a számára legkellemesebbet.  5 finom magyar sajthttp://borsa.hu/20090305/5_finom_magyar_sajt/ot_finom_magyar_sajt/ Nem vagyunk szakértők, de nagyon szeretjük a sajtokat, és hisszük, hogy készül még Magyarországon ehető, sőt finom sajt. Ki is választottunk ötöt.  No Salty - Receptek fotókkalhttp://www.nosalty.hu/sajt_alapanyag_247 A sajt mint alapanyag. Népszerű tejtermék, fontos kálcium- és fehérjeforrás. Leggyakrabban tehén- és kecsketejből készítik. Számtalan fajtája létezik: friss sajtok (pl. mascarpone); érlelt, lágy sajtok (pl. camembert, brie); érlelt, félkemény sajtok (pl. edámi, gouda); érlelt, kemény sajtok (pl. parmezán, cheddar, ementáli); érlelt, gyúrt sajtok (pl. parenyica); érlelt, belsőpenészes sajtok (pl. gorgonzola, márványsajt- pl. roquefort); érlelt, sós-vizes sajtok (pl. feta); ömlesztett sajtok, krémsajtok. Sajtos receptek fotókkal.  Sajtok bemutatásahttp://www.gourmandnet.hu/konyha/site.php?id=235&tpl=theme A századok múlásával a sajtkészítés egyre bonyolultabbá vált. Elsősorban kolostorokban, udvarházakban, eldugott tanyákon űzték mesterségét és őrizték titkát. A sajtok gyártási technológiája és tulajdonságai sokban megegyeznek, ugyanakkor több szempont alapján is osztályozhatóak. A fogyasztó szempontjából a legfontosabb osztályozás a sajt íze, állománya és lyukazottsága. Általában azonban az állomány, illetve a sajttípus szerint csoportosítjuk őket...  Minden sajt akció egy helyenhttp://www.akciosaruk.hu/elelmiszer/tejtermek/sajt/ akciosaruk.hu az aktuális akciók specialistája. - Minden sajt akció egy helyen.  Magyar sajt és tejtermék gyártók, kereskedők és importőrökhttp://www.tejtermekgyartok.hu/ Magyar sajt és tejtermék gyártók kereskedők és importőrök adatbázisa. Hungarian Cheese and Dairy Products. Ungarische Käse und Milchprodukten. Oldalunkon Magyarország tejtermékgyártóit láthatja, nagyvállalatokat és kis családi gazdaságokat, melyek sajtjait, joghurtjait, naponként fogyasztott tejét, tejtermékeit már csomagolásukról, ízükről ismerik. A honlapon megismerhetők ezen tejtermékek szélesebb választéka. A Receptek menüpont alatt felhasználásukra javaslatokat találnak, hogy színesíthessék az étrendjükben való változatos elhelyezésüket.  Kiss Házi Sajt Manufaktúrahttp://www.kisshazisajt.hu/ Ifjúkorom kedvenc sajtja a parenyica volt, de ekkor még csak szlovák parenyicát lehetett kapni. Nem gondoltam ilyenkor még arra, hogy sajtokkal fogok foglalkozni, főleg a növénytermesztésben dolgoztam és rövid időre a vendéglátás világába is betekinthettem. A Gondviselés úgy hozta, hogy szüleim rendszerváltás után visszaadott birtokain gazdálkodtunk, kiegészítve az állattenyésztéssel. A tej csökkenő felvásárlási ára miatt egy idő után úgy döntöttem, magam dolgozom fel a tejet. Feleségemmel együtt itthon készítettük a sajtokat. Kiss Ferenc - 5516 Körösladány, Batthyány u. 27.  A sajtok világahttp://www.mindmegette.hu/a-sajtok-vilaga-12434 Tengernyi féle és fajta, ízű és állagú sajtot találunk a világban. Vannak, akik mesterfokon művelik a sajtkészítést, és nem csak étkezéseik, de kultúrájuk szerves részévé vált ez az ezerarcú csoda, a sajt. Mi, akik többnyire trappista, emmentáli, mackó és ömlesztett kemping sajton nőttünk fel, bizony kapkodjuk a fejünket, ha egy jól felszerelt sajtos pult előtt megállunk. Szerencsére ma már itthon is találunk olyan üzleteket, ahol válogathatunk a francia, svájci, holland, olasz, görög vagy más népek specialitásaként ismert költemények között. Következzen most egy rövid bevezetés a sajtok világába!  Nárcisz Birtokhttp://www.asajt.hu/ Nárcisz Birtok Ökotermelés - Biogazdaság honlapja.  Házi sajtok - Rendeléshttp://www.hazisajtok.hu/ Házi sajt - Tündérkert házi sajt csodái - Szeretettel érlelt házi sajt-finomságok a tündérek asztaláról. Házi sajt rendelés, havi sajt előfizetés, országos házhoz szállítás.  Házisajt, az egészség forrásahttp://www.hazisajt.hu/ Elindult weboldalunk, a hazisajt.hu, melyet ajánlunk minden kedves sajtfogyasztó barátunk részére. A mindenféle mesterséges adalékoktól mentes, "házi" körülmények között gyártott jó ízű és egészséges sajtjainkat ajánljuk kicsiknek és nagyoknak. Hortig Rezső és Bertók Zsuzsa családi gazdasága.  Kézműves Bükki Sajthttp://www.bukkisajt.hu/ Eger és környéke, a Bükk térsége hasonló gasztronómiai értékekkel bír, mint Toszkána, Elzász vagy Provence, csak még némi időre és tanulásra van szükség ahhoz, hogy ezt meg is mutassuk magunknak és a világnak – mondja Sándor Tamás sajtkészítő mester.... 2005-ben alapított sajtkészítő vállalkozásunk célja minőségi természetes termékek előállítása a magyar sajtkultúra alapjainak megteremtésében való aktív részvétel, mely a múlt század elején állt felszálló pályára azonban az utóbbi évtizedekben szinte teljesen eltűnt. Ezzel a tevékenységünkkel gazdagodhat a magyar gasztronómia valamint étkezési szokásaink is változhatnak, ami az egészségünket szolgálja. Termékeink rendszeresen ellenőrzött hegyvidéki tehéntejből készülnek melyre a bükk-hegység északi mikro flórája, a karakteres egyedi íz világú legelők jellemzőek, melyek tökéletesen alkalmasak sajtkészítésre. Sándor Tamás, alapító  Sajtok a nagyvilágbólhttp://www.etteremkritika.com/index.php?page=sajt&spage=sajtok_a_nagyvilagbo ... Az alábbiakban különféle sajtokkal ismerkedhetünk meg.  Cserepes Sajtműhely - Kapuvárhttp://cserpessajtmuhely.hu/ Válasszon a Cserpes Sajtműhely által készített termékek közü melyeket "lisztérzékenyek" is fogyaszthatják.  Házisajt vásárláshttp://www.hazisajt.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=19&Itemid=37 Tisztelt sajfogyasztó barátaink, vásárlóink! Örömmel értesítjük Önöket, hogy a családi gazdaságunk új fázisba érkezett. A nagy érdeklődésre való tekinettel, Budapesten a VIII.kerületi Rákóczi téri Vásárcsarnokban (az épülő 4-es metrónál) árusítjuk termékeinket. Sajtjainkat tehén-, és kecsketejből készítjük. Minden termékünket saját állataink nyers tejéből, adalékanyagok nélkül, hagyományos paraszti módszerrel készítjük. Hortig Rezső és Bertók Zsuzsa házisajt termelők.  Elronthatatlan, eredeti és ennivaló: a sajttortahttp://www.mindmegette.hu/elronthatatlan-eredeti-es-ennivalo-a-sajttorta-43637 Nagyon szeretem a sajttortát. Egyszerű, tartalmas, igazán sokat nem kell vele pepecselni és nehéz elrontani, arról nem beszélve, hogy előre elkészíthető, így vendégvárásra is tökéletesen alkalmas. A sajttorta igen szép múltra tekint vissza. Bölcsője feltételezhetően az ókori Görögország, ahol az olimpikonokat ezzel az étellel lakatták jól.  Biomark Kft.http://www.biomark.hu/ A Biomark Kft. 1988-ban magyar családi vállalkozásként alakult, és jelenleg is családi, 100% magántulajdonban lévő Társaság. Az alapítás óta foglalkozunk minőségi élelmiszerek importálásával, magyar és Uniós termékek forgalmazásával, és ezek teljes körű disztribúciójával, fő profilunk a húskészítmények és tejtermékek nagykereskedelme.
Indulásunkkor az akkor még csehszlováknak számító, különleges, de Magyarországon is jól ismert termékek, sajtok importálásával kezdtük meg tevékenységünket.  Somasajt - Ordasajtokhttp://www.somasajt.hu/ Ez az erdélyi sajtféleség a natúr változatán kívül még ötféle ízesítésben kapható: fokhagymás-petrezselymes, paprika-snidlinges, kapros, szezámmagos, snidlinges. Soma's Trade Kft. Az Ordasajtokat, a kecske – és juhsajtokat, valamint a különböző túróféleségeket a magyar falusi hagyományoknak megfelelő eljárással készítjük, de olasz típusú ricotta túró gyártásával is foglalkozunk.  Olasz sajtok oldalahttp://olasz.grocceni.com/formaggio.html Olasz sajtok, leírás, feldolgozás, felhasználás. Asiago, Bel Paese, Bitto, Caciocavallo (Caccio cavallo), Parmezán (parmesan, parmiggano, parmigiano), Dolcelatte, Fontina, Gorgonzola, Pecorino, Mascarpone...  Grocceni - Sajtoldalhttp://tej.grocceni.com/sajtok.html Sajtkészítés házilag, Sajtos ételreceptek, egyebek, sajtos falatkák, Díszítés sajttal, sajttálak, sajtlevesek, meleg-hideg sajtos ételek, szendvicsek, sajtos sütemények, sajtkrémek készítése...  Sajtkészítés kézikönyv kezdőknekhttp://www.sajtkeszites.hu/kezdokonyv Ez a kézikönyv a kezdő sajtkészítőknek próbál meg segítséget nyújtani. A sajtkészítés alapjait, alapvető lépéseit mutatja be, nem pedig azok összefüggéseit, amolyan alapozó olvasmánynak tekinthető.  Az olasz sajtokhttp://elitkonyha.shp.hu/hpc/web.php?a=elitkonyha&o=M5GWoAFXBd Az olasz sajtok. Bevezető. Parmesan. Gorgonzola. Mozzarella. Fontina. Fromadzo. Gressonay. Mascarpone. Pecorino. Ricotta. Asiago. Crescenza ...  Cheeziohttp://www.cheezio.hu/ Cheese, formaggio, fromage, käse, sajt... Fenséges szavak és ízek, elegáns csomagolás, harmónia. A sajtok szinte minden ételhez kapcsolhatóak; akár önálló fogásként, akár különféle italok fontos, kedvenc társaként, kiegészítőjeként is. A Cheezio Kft. által kínált friss, félkemény és kemény sajtok juh, kecske és tehéntejből készülnek, saját sajtmestereink receptúrái szerint, s ezek a baranyai régió sajátos ízvilágát képviselik. Termékeink a hétköznapi ételfogyasztáshoz, az ünnepi, továbbá az egyre divatosabb borturizmushoz is szorosan kapcsolódnak, a közeli nagy borvidékek - Villány, Siklós, Bóly, Pécs - Mecsek alja, Szekszárd -, a borutak, továbbá a kisebb hegyközségek pincészeteinek vonzáskörzetében.
A Cheezio Kft. élelmiszergyártással, tejfeldolgozással, tejipari termékek, ezen belül is főleg sajt - kecske, juh és tehén - termékek előállításával foglalkozik.  sajtkészítés fórumhttp://www.sajtkeszites.hu/forum sajtkészítés.hu - sajtkészítés, tej, vaj és minden ami sajt. Blogok, eseménytár, videók, fórum, sajtlexikon, információk. 
|
| Oldal leírása sajt.wyw.hu: Sajt katalógus - sajtok és bor, sajtkészítés, receptek, Magyar, Francia, Olasz, Spanyol sajtok, sajtos receptek, sajtkészítők, sajtreceptek. Rántott, füstölt, házi sajt. Gyűjteményünkben 189 válogatott sajt témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz! Hirdetések
Közösség |