magyar sajtok > Sajt - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: magyar sajtok > 4 weboldal. Kategória leírása: hazai termékek, magyar sajtok, hungarikumok, pálpusztai...

sajt.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Pálpusztai sajt - Wikipédia
Pálpusztai sajt - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1lpusztai_sajt

A pálpusztai sajt tehéntejből készült, sózott, oltós alvasztású rúzsflórával érő, lágy, zsíros sajt. A pálpusztai sajt híres jellegzetesen erős, pikáns, enyhén ammóniás bukéjáról, ami egyébként minden rúzsflórával érő sajt jellegzetessége. A sajttészta lágy, legfeljebb kevés apró erjedési vagy röglyuk található benne. Kis méret és tömeg, rövid érési idő jellemzi, kívülről befelé érik. Íze az érés folyamán alakul ki, a tárolás ideje alatt folyóssá válhat. A pálpusztai sajt egyike a kevés tradicionális magyar sajtnak, noha története nem nyúlik vissza régre. Hungarikum.

hu.wikipedia.org
5 finom magyar sajt
5 finom magyar sajt
http://borsa.hu/20090305/5_finom_magyar_sajt/ot_finom_magyar_sajt/

Nem vagyunk szakértők, de nagyon szeretjük a sajtokat, és hisszük, hogy készül még Magyarországon ehető, sőt finom sajt. Ki is választottunk ötöt.

borsa.hu
Pálpusztai Sajt
Pálpusztai Sajt
http://palpusztaisajt.hu/

A Brevico Kft sajtüzeme 2004 szeptemberében kezdte meg működését Gödöllőn. A vezetőség már ekkor több mint tíz éves tapasztalattal rendelkezett a pálpusztai sajt gyártásával kapcsolatban. Pálpusztai történelem, hogyan készül, hogyan fogyasszuk, díjak.

palpusztaisajt.hu
A Pálpusztai sajt története
A Pálpusztai sajt története
http://palpusztaisajt.hu/tortenelem.html

A Pálpusztai sajt eredetével kapcsolatban több feltevés is ismert. Az egyik szerint kezdetben juhtejből készítették és nagyobb mérete volt. Később átváltoztatták a ma megszokott formára és áttértek a tehéntejre. A sajt eredetével kapcsolatos másik feltevés szerint Heller Pál az 1890-es években alapította meg sajtgyárát Budapesten, a Kerepesi úton. Ez volt a Derby Sajt- és Vajtermelő Rt. Itt alkották meg a Derby és a Pálpusztai sajtot is.

palpusztaisajt.hu
Oldal leírása
sajt.wyw.hu: Sajt katalógus - sajtok és bor, sajtkészítés, receptek, Magyar, Francia, Olasz, Spanyol sajtok, sajtos receptek, sajtkészítők, sajtreceptek. Rántott, füstölt, házi sajt.
Gyűjteményünkben 189 válogatott sajt témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 189 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 26973