magyar sajtok > Sajt - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: magyar sajtok > 4 weboldal. Kategória leírása: hazai termékek, magyar sajtok, hungarikumok, pálpusztai...
Szponzorált linkek
Pálpusztai sajt - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1lpusztai_sajt

A pálpusztai sajt tehéntejből készült, sózott, oltós alvasztású rúzsflórával érő, lágy, zsíros sajt. A pálpusztai sajt híres jellegzetesen erős, pikáns, enyhén ammóniás bukéjáról, ami egyébként minden rúzsflórával érő sajt jellegzetessége. A sajttészta lágy, legfeljebb kevés apró erjedési vagy röglyuk található benne. Kis méret és tömeg, rövid érési idő jellemzi, kívülről befelé érik. Íze az érés folyamán alakul ki, a tárolás ideje alatt folyóssá válhat. A pálpusztai sajt egyike a kevés tradicionális magyar sajtnak, noha története nem nyúlik vissza régre. Hungarikum.

Pálpusztai sajt - Wikipédia
5 finom magyar sajt
http://borsa.hu/20090305/5_finom_magyar_sajt/ot_finom_magyar_sajt/

Nem vagyunk szakértők, de nagyon szeretjük a sajtokat, és hisszük, hogy készül még Magyarországon ehető, sőt finom sajt. Ki is választottunk ötöt.

5 finom magyar sajt
Pálpusztai Sajt
http://palpusztaisajt.hu/

A Brevico Kft sajtüzeme 2004 szeptemberében kezdte meg működését Gödöllőn. A vezetőség már ekkor több mint tíz éves tapasztalattal rendelkezett a pálpusztai sajt gyártásával kapcsolatban. Pálpusztai történelem, hogyan készül, hogyan fogyasszuk, díjak.

Pálpusztai Sajt
A Pálpusztai sajt története
http://palpusztaisajt.hu/tortenelem.html

A Pálpusztai sajt eredetével kapcsolatban több feltevés is ismert. Az egyik szerint kezdetben juhtejből készítették és nagyobb mérete volt. Később átváltoztatták a ma megszokott formára és áttértek a tehéntejre. A sajt eredetével kapcsolatos másik feltevés szerint Heller Pál az 1890-es években alapította meg sajtgyárát Budapesten, a Kerepesi úton. Ez volt a Derby Sajt- és Vajtermelő Rt. Itt alkották meg a Derby és a Pálpusztai sajtot is.

A Pálpusztai sajt története
Hirdetések
Oldal leírása
sajt.wyw.hu: Sajt katalógus - sajtok és bor, sajtkészítés, receptek, Magyar, Francia, Olasz, Spanyol sajtok, sajtos receptek, sajtkészítők, sajtreceptek. Rántott, füstölt, házi sajt.
Gyűjteményünkben 189 válogatott sajt témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 189 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 27209