Olasz sajtok > Sajt - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Olasz sajtok > 11 weboldal. Kategória leírása: Olasz sajtok ismertetői, sajtfajták, információk. Parmesan, Gorgonzola, Mozzarella, Fontina, Fromadzo, Gressonay, Mascarpone, Pecorino, Ricotta, Asiago, Crescenza ...
Szponzorált linkek
Parmezán - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Parmez%C3%A1n

A parmezán olasz keménysajt Emilia–Romagna régióból. Részben lefölözött tehéntejből készül, zsírtartalma (szárazanyagban) 32%-os. Természetes kérgét lekefélik és beolajozzák. Szokásos formája 35-45 cm átmérőjű, 18-25 cm vastag, 24-40 kg súlyú korong.

Parmezán - Wikipédia
Mascarpone - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mascarpone

Tehén tejszínből préselés nélkül készült, túró állagú, sótlan, nyers olasz lágysajt. Fehér színű, krémes, héjatlan. Általában nem önmagában, saját ízéért fogyasztják, hanem más, édes vagy sós, átütő ízű adalékokat hozzákeverve: desszertek alapanyaga - világszerte ismertté a tiramisu tette -, vagy kék nemespenészes lágysajttal szendvicseken feltét.

Mascarpone - Wikipédia
Mozzarella - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mozzarella

A mozzarella porcelánfehér színű, vékony, leveles szerkezetű gyúrt sajt. A dél-olaszországi Campania és Lazio tartományból származik, ahol a 16. század óta egyazon recept alapján készítik, a háziasított vízibivaly zsíros tejéből. Gyártása során nem érlelik, semmilyen tartósítószert nem adnak hozzá, és nem is ízesítik. A készítés során a sajt zsírdús alapanyagát addig nyújtják, formázzák és gyúrják, amíg végül golyóvá formázhatóvá válik. Hagyományosan friss állapotban árulják, a kereskedelmi fotgalomban pedig sós lében tárolva értékesítik.

Mozzarella - Wikipédia
Gorgonzola - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Gorgonzola

A gorgonzola híres olasz belsőpenészes sajt. Tehéntejből készül, zsírtartalma 48-55% között mozog (szárazanyagban). Szokásos formája 25–30 cm-es átmérőjű, 15–20 cm magas korong, amelynek súlya 6-12 kilogramm lehet. 2-4 hónapig érlelik. Az érettebb változat szilárdabb, és egyre pikánsabb ízű. Az érlelési folyamat elején fémrudakkal átszúrják; ezeken a nyílásokon jutnak belsejébe a recept szerinti baktériumok és gombaspórák.

Gorgonzola - Wikipédia
Olasz sajtok oldala
http://olasz.grocceni.com/formaggio.html

Olasz sajtok, leírás, feldolgozás, felhasználás. Asiago, Bel Paese, Bitto, Caciocavallo (Caccio cavallo), Parmezán (parmesan, parmiggano, parmigiano), Dolcelatte, Fontina, Gorgonzola, Pecorino, Mascarpone...

Olasz sajtok oldala
A 6 legfontosabb olasz sajt | Mindmegette.hu
http://www.mindmegette.hu/a-6-legfontosabb-olasz-sajt-44260

Mintegy 400 eredettvédett olasz sajt létezik, ebből választottunk ki a hatot. Elsőként a Gorgonzola, a Parmigiano és a Mascarpone jöjjön, majd a második részben a Mozzarella, a Pecorino és a Ricotta következik.

A 6 legfontosabb olasz sajt | Mindmegette.hu
A 6 legfontosabb olasz sajt – II. rész
http://www.mindmegette.hu/a-6-legfontosabb-olasz-sajt-ii-resz-44936

Irány Dél-Olaszország, Nápoly környéke, itt van a pizza és a mozzarella őshazája. Manapság már elterjedtebb a tehéntejből készült mozzarella, régen kizárólag bivalytejből készítették a mozzarellát. A mozzarella egy közepesen lágy sajt, frissen kerül forgalomba folyadékba dobozolva vagy vákuumba csomagolva. Tésztája fehér színű, rugalmas, semleges ízű...

A 6 legfontosabb olasz sajt – II. rész
Az olasz sajtok
http://elitkonyha.shp.hu/hpc/web.php?a=elitkonyha&o=M5GWoAFXBd

Az olasz sajtok. Bevezető. Parmesan. Gorgonzola. Mozzarella. Fontina. Fromadzo. Gressonay. Mascarpone. Pecorino. Ricotta. Asiago. Crescenza ...

Az olasz sajtok
Gastronomia Pomo D’Oro
http://www.diningguide.hu/bolt/etterem-informacio-1747

A Gastronomia Pomo D’Oro Budapest szívében várja az olasz konyha szerelmeseit, minden nap kora reggeltől késő estig, hogy ízelitőt adjon az eredeti olasz konyhaművészet színe-javából. Az üzlet kínálatában különleges olasz sajtok, több mint 40 féle olasz felvágott, friss házi tészta, olívaolaj specialitások, balzsamecetek, olasz édességek, üdítők és ételkülönlegességek szerepelnek...

Gastronomia Pomo D’Oro
Bemutatkoznak az olasz sajtok
http://www.kaldeneker.hu/kaldeneker/eletmod/178-bemutatkoznak-az-olasz-sajto ...

A sajtok régóta fontos szerepet töltenek be az Olaszok életében, és ételeikben. Most néhány jellegzetes sajt mutatkozik be. Könnyű kezelhetőségük, egyszerű tárolhatóságuk miatt már a római légionáriusok fejadagjának is része volt egy darabka sajt. Rengeteg alakja volt. Először Plinius említi írásaiban a sajt készítésének módszereit, melyeket juhászoktól tanult el, akik Róma külvárosában gyártották a Pecorino Romano ősét.

Bemutatkoznak az olasz sajtok
Óvártej - Mozzarella
http://www.ovartej.hu/index.php?menu=1&almenu=9

A mozzarella sajt lágy, friss sajtféleség. Eredetileg bivalytejből készítették, de napjainkban tehéntejből készül. Az elkészített sajtalvadékot savóval gyúrják, amíg rugalmas masszát kapnak belőle. Ekkor gömbölyű vagy tojásdad formákba préselik, és vízzel töltött tasakokban tárolják. Kérge vékony,puha,a masszáról könnyen leválasztható, Jellegzetesen olasz ételek alkotóeleme, de lassan a hazai konyhákban is elfogadott és használt sajtféleség lett. Különösen alkalmas pizzákhoz és melegszendvicsekhez.

Óvártej - Mozzarella
Hirdetések
Oldal leírása
sajt.wyw.hu: Sajt katalógus - sajtok és bor, sajtkészítés, receptek, Magyar, Francia, Olasz, Spanyol sajtok, sajtos receptek, sajtkészítők, sajtreceptek. Rántott, füstölt, házi sajt.
Gyűjteményünkben 189 válogatott sajt témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 189 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 27209