Svájci sajtok > Sajt - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Svájci sajtok > 5 weboldal. Kategória leírása: Svájci sajtok, svájci sajttípusok ismertetői, Ementáli, Appenzeller...
Szponzorált linkek
Appenzeller (sajt) - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Appenzeller_%28sajt%29

Az Appenzeller egy svájci félkemény sajt. A Säntis nevű hegy körüli vidék szolgáltatja a természetes nyers tejet, amelyből az Appenzeller sajt készül. Napjainkban az Appenzeller Käse GmbH és további 70 sajtüzem Appenzell, Thurgau és Szt.Gallen kantonban állítja elő (az éves előállított mennyiség 8622 tonna). Nevét a kelet-svájci Appenzell kantonról kapta. Több, mint 700 éve ismerik ezt a sajtfélét. A középkorban a Szt. Galleni szerzetesek tizedként kapták az appenzelli termelőktől. Egy ebből az időből származó hivatalos okmány említi először a sajtot (1282).

Appenzeller (sajt) - Wikipédia
Ementáli - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ement%C3%A1li

Az ementáli (Emmentaler Käse) világhírű svájci keménysajt eredetmegjelölése. Magyarországon nem számít fajtanévnek, ezért magyar termelők nem használják ezt a nevet. A 19. század eleje óta készítik a Bern környéki Emmental vidékén az eredeti recept szerint.

Ementáli - Wikipédia
Gasztrotipp
http://www.gasztrotipp.hu/2009/10/svajci-sajtok/

A sajt az egyik legsokoldalúbb alapanyag, előétel, főétel, desszert egyaránt készülhet belőle, csak meg kell találni a megfelelőt. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani a különféle sajtok bemutatásával, közülük is elsőként a svájci sajtok áttekintésével. Ementáli, Gruyere, Appenzeller, Sbrinz, Schabziger, Tete de Moine, Raclette, Vacherin...

Gasztrotipp
Gruyére sajt alapanyag
http://www.nosalty.hu/gruyere_sajt_alapanyag_391

Kemény, világossárga színű, tehéntejből készült, eredetvédett svájci sajt. Édeskés és enyhén sós íze a sajt korával változik: a fiatal Gruyére sajtokat diós íz jellemzi, míg az idősebbek ízvilága jóval komplexebb. Tíz liter tejből készül egy kilogramm Gruyére sajt. Hasonló jellegű francia sajtok a Comté és a Beaufort. A Gruyére sajt, mivel jól olvad, sütéshez és fondühoz kiválóan alkalmas.

Gruyére sajt alapanyag
A Gruyere a legjobb a világon
http://www.deluxe.hu/legjobb-sajt-2010-gruyere/20100319

Továbbra is felülmúlhatatlanok az európai sajtok, a 2010-es egyesült államokbeli sajtvilágbajnokságon a svájci Gruyere bizonyult a legjobbnak.

A Gruyere a legjobb a világon
Hirdetések
Oldal leírása
sajt.wyw.hu: Sajt katalógus - sajtok és bor, sajtkészítés, receptek, Magyar, Francia, Olasz, Spanyol sajtok, sajtos receptek, sajtkészítők, sajtreceptek. Rántott, füstölt, házi sajt.
Gyűjteményünkben 189 válogatott sajt témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 189 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 27209